22 mars 2011

dag 8 = akutbesök

Ja hann aldrig blogga igår eftersom jag for till medimar för ett besök o kolla upp halsen men där skickade dom mig till akuten för inläggning så att jag skulle få i mig vätska. de tog blodprov och gav mig vätska men åt ingenting på hela dagen.
micke var där med mig en stund på kvällen men jag var inte så mycket till sällskap eftersom jag var så trött av all värkmedicin, fick morfin på morfin på morfin.

när klockan blev sen kväll somnade jag och vaknade med 3h mellanrum under hela natten och hade en sån helvetes smärta som jag aldrig tidigare känt så var tredje timme gav dom mig en panadol i röven och en morfinspruta både spruta och intravenöst, fanns inte en chans att jag skulle kunna svälja en tablett.

morgonen kom och jag fick tid till öron/näsa/hals-doktorn och hon konstatera att jag hade fått en infektion och ville kolla i min hals. så hon sprutade in bedövningsvätska genom näsborren och satan va de sved. men bedövat blev de och sen förde hon ner en liten kamera genom näsborren min så hon kunde titta i halsen. det var rött och svullet som väntat men hon var nog den första som tyckte det var en infektion. så nu hamna ja på antibiotika + en dos kortison som ska sänga svullnaden.

fick stanna på sjukhuset till klockan 5, fick de 3 första doserna antibiotika intravenöst och kortisondosen. sen fick jag recept med mig hem samt morfintabletter och anti-illamående tabletter inför natten. fick komma hem eftersom jag ätit 2 glassar och 1 smörgås idag, efter besöket till doktorn imorse mådde ja förvånansvärt bra och kunde svälja och behövde endast en dos morfin till under dagen samt en dos panacod. stora framsteg, vet dock inte om det var pga antibiotikan o kortisonen som jag förbättrades så hastigt eller om det var min kropp bara.

på bättringsvägen hoppas jag att jag är för ja ha planera en sverige-resa till andreas på fredag samt på lördag har jag och micke varit tillsammans ett halv år (gud vad tiden går fort, känns som en evighet), så då ska vi eventuellt ut och äta på indigo! ser jag mycket fram emot.
så imorgon är jag inne på dag 10 och det kan ju inte bli värre, väl?

nu blir det soffläge och mys med gubben♥

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Petra Nosblek:)va bra att du kom iväg och fick hjälp.jag anade att det var nåt som inte var bra för du hade så ont.Sköt onm dej nu:)Ninni